Esdeveniment sostenible

Respecte amb el medi ambient

Sostenibilitat

Novamont i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà

Enguany l’organització de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya de Sort ha dirigit esforços en replantejar l’esdeveniment des d’un punt de vista de sostenibilitat, per fer-ho només utilitzarà material compostable i vetllarà perquè aquest sigui el que circuli en l’àrea de la Mostra.
Aquesta iniciativa en matèria mediambiental compta amb la col·laboració de l’empresa Novamont que produeix el material compostable “Mater-Bi” i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà que ha donat suport a l’aposta.
Des del seu origen l’organització assumeix com a propis els valors de la proximitat i la qualitat, traçant com a objectius la promoció del producte artesà elaborat al territori,tot reivindicant el patrimoni natural i cultural que dota de valor aquest producte. Així doncs, és la coherència amb els valors esmentats que porta a fer passos per a la realització d’un esdeveniment cada cop més sostenible amb el medi ambient.
Aquesta cita anual ha presentat una evolució positiva en dades de participació fins arribar als 4.500 visitants en la darrera edició, el qual justifica la necessitat de reduir la generació de residus. D’aquesta manera la minimització del l’ús del plàstic i el foment de la utilització de material compostable (plats, gots, coberts) en l’àrea de tast i la circulació de bosses compostables en el recinte firal esdevé un pas important en aquest sentit adreçat a millorar la Mostra en la línia de sostenibilitat i qualitat.